Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Om skolen

Om skolen

Maglebjergskolen er en specialskole under Folkeskolelovens § 20 stk. 2, for elever med svære generelle indlæringsvanskeligheder og for elever med generelle indlæringsvanskeligheder og autismespektrumsforstyrrelser. Skolen ligger i Lynge i Allerød Kommune, den ligger tæt på skov og natur og tæt på gode inden- og udendørs idrætsfaciliteter. Skolen er en 1-plans skole med lyse, rummelige og inspirerende læringsmiljøer, både inde og ude.

Skolen er takstfinansieret og den er opdelt i 2 Gange: en Lille Gang, med de yngste elever og en Store Gang med de ældste elever, på begge gange er der klasser/grupper med børn med autismespektrumforstyrrelser og klasser/grupper med børn med svære generelle indlæringsvanskeligheder. Vi har som skole et stort fokus på skolens fremtidige organisering, første skridt har været at ændre på klassebetegnelserne så alle klasser nu hedder M1, M2, M3 osv. og opdele klasserne/grupperne i aldersopdelte gange.

Skolen har i øjeblikket 75 børn fra 6 til 18 år og en SFO med 65 elever. Skolens elevtal har været stigende de sidste år og elevgruppen har også ændret sig. Elevgruppen med autismespektrumforstyrrelser vokser, hvilket betyder, at opgaven inden for dette felt, fylder mere i skolens samlede opgave. Vi er optaget af, at skabe sammenhæng mellem undervisningens og SFO-tidens tilrettelæggelse – både med fokus på intentionerne i folkeskolereformen men også med omtanke for børnenes særlige behov og mangeartede vanskeligheder.

Børnene er inddelt efter alder og/eller funktionsniveau i mindre klasser – pt. er der 11 klasser med 6-11 elever i hver. Vi lægger stor vægt på, at vi er én skole med én fælles opgave, nemlig at sikre læring, trivsel og udvikling for alle elever, både i undervisning og i SFO, og vi har et stort fokus på at skabe et fælles fagligt fundament for vores tilgang i mødet med eleverne/børnene.